>>> ထမင္းျဖဴ ၊ ၾကက္ဥ ၊ ဆလပ္ရြက္ ၊ ကိုရီးယား မႈို ၊ ပဲပင္ေပါက္ ၊ မုန္လာပင္ေပါက္ ၊ မုန္လာဥ ျဖဴ / အနီ ၊ ေရညွိရြက္ (စတိုးဆိုင္ မ်ားတြင္ ရႏိုင္သည္ ) ၊ သခြားသီး ၊ မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အသား ၊ ႏွမ္းေစ့ ၊ ႏွမ္းဆီ ။
ထမင္းျဖဴ တစ္ပန္းကန္ ျပင္ျပီး ဆလပ္ရြက္ ကို ပါးပါးလွီး ပါ။ သခြားသီး ကို အခြံခြာ ၊ အသားမ်ား ကို အေခ်ာင္းရွည္ ရေအာင္ လွီးပါ ။ မႈို ကို ဆားအနည္းငယ္ ထည့္၍ ဆီႏွင့္ေၾကာ္ကာ မုန္လာ ဥနီ ကိုလည္းေၾကာ္ ပါ။ ပဲပင္ေပါက္ ကို ျပဳတ္၍ ႏွမ္းဆီ ၊ ႏွမိးေစ့ ၊ၾကက္သြန္မိတ္ ပဲငပိ တို့ႏွင့္ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၍ သုတ္ပါ။ မုန္လာဥျဖဴ ကို ပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္သီးမႈန့္ ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ ဆားထည့္၍ သုတ္ပါ။ ေရညွိရြက္ ကို ပါးပါးလွီ ျပီး ၾကက္ဥ ကို ႏွစ္သက္ရာ ေၾကာ္ပါ။ အသား ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း ဆား ၊ ငရုတ္ေကာင္း ျဖဴး၍ ဆီမထည့္ပဲ ေၾကာ္ပါ။ ပစၥည္း အားလံုးႏွင့္ ထမင္းကို ေရာေႏွာ ၍ အပူေပးႏိုင္ေသာ ပန္းကန္ၾကီး တြင္ မီးအပူေပးပါ။ မီးပူလာလ်ွင္ ႏွမ္းဆီစစ္စစ္ ၊ ကိုရီးယား ငရုတ္ဆီ တစ္မ်ိဳး ထည့္ေမႊ၍ သုတ္လိုက္ပါ။
အားလံုးျပီးသြားလ်ွင္ ပံုပါအတိုင္း အရသာ ရွိစြာ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။

ံု
0 ခုေလာက္ ေ၀ဖန္ၾကည့္ရေအာင္:
Post a Comment